En halv miljon till Nepal och Jyamrung

I dagsläget har drygt 500 000 kronor kommit in som bidrag till Tuki Nepals hjälpfond för jordbävningskatastrofens offer i byn Jyamrung med omnejd.

I dagsläget har drygt 500 000 kronor kommit in som bidrag till Tuki Nepals hjälpfond för jordbävningskatastrofens offer i byn Jyamrung med omnejd.

Varje skänkt krona går oavkortat till akut hjälp och återuppbyggnad. Sätt gärna in ditt bidrag på BG 5698-1673, skriv Jordbävning på inbetalningen.
Tuki Nepal driver insamlingen tillsammans med Fair Enterprise Network som har en direktdonation via PayPal.
Vill du betala direkt med kort så gör det på deras webbsida: http://www.fairenterprise.net/om-fair-enterprise-network/insamling-till-lokala-hjalpinsatser-efter-jordbaving-i-nepal/ Hjälp oss att samla in pengar för akut hjälp och återuppbyggnad! För kontakt med Tuki Nepal: tel 0708 48 6995 (Ewa Söderberg) Mail: info@tukinepal.org

Alla hus är förstörda och måste rivas för att byggas upp igen – som de ser ut nu är de livsfarliga att gå in i och det är stora problem att få tag i mat och kläder som finns inne i husen.

2015-06-19_11-55-49Tuki Nepals sjukstuga i Jyamrung är tyvärr totalförstörd men man har lyckats gräva fram mediciner och förbandsmaterial ur all bråte. Vår Healthassistant Bal Krishna Gurung har tillsammans med sjukstugans alltiallo ShivaHari Dhakal tagit hand om skadade människor så gott de har kunnat. Men vid facebook kontakt med Bal Krishna har vi förstått att det är mycket tufft och att det inte finns tillräckligt med utrustning för att ta hand om allt.

http://www.tukinepal.org och Facebook