Följ med på fadderresa med Tuki Nepal

Tuki Nepal har under många år gjort fadderresor till Nepal och Jyamrung.

Tuki Nepal har under många år gjort fadderresor till Nepal och Jyamrung. Vi tänker fortsätta med detta och redan i oktober kommer vi att göra en resa. Men det blir inte en likadan resa som vi gjort förut. Istället förväntas du förbereda resan genom att samla in pengar till att ta med till uppbyggnadshjälp och på plats i Nepal kommer vi att hjälpa till där vi behövs och kan göra nytta. Vi kommer att bo mycket enkelt i tält när vi är utanför Kathmandu och vägarna kommer att vara sämre än vanligt. Resan kommer att bli något dyrare än tidigare, dels för att priserna på t ex mat och biltransporter beräknas stiga och dels för att vi kommer att behöva fler bärare, guider och sherpas då vi ska besöka fler olika platser.

Ram Sapkota, ordförande i Tukee Nepal Samaj, kommer att arrangera resan i Nepal och Dan och Ewa Söderberg kommer att vara svenska guider. Syftet med resan är att bilda oss en uppfattning om hur vi framöver kan hjälpa våra vänner i Nepal på bästa sätt, men också att på plats hjälpa till och besöka de byar vi har skickat hjälp till efter jordbävningen. Det kan innebära någon längre vandring upp till byarna högst upp i dalgången och besök hos de skolor där vi har fadderbarn. Vi kommer också att träffa de människor vi samarbetar med och diskutera framtida insatser.

Vill du följa med? Resan kommer att gå av stapeln någon gång under oktober månad och vara mellan 17 och 20 dagar. Anmäl till info@tukinepal.org eller ring till Ewa Söderberg, 0708 486995.

Din resa till Nepal ger nepaleser arbete och inkomst!