Hjälp oss att hitta volontärer med sjukvårdsbakgrund!

I höst åker de båda sjuksköterskorna Karin Franssohn och Paola Zockerman som volontärer till sjukstugan under 14 dagar.

2015-06-19_13-12-59I höst åker de båda sjuksköterskorna Karin Franssohn och Paola Zockerman som volontärer till sjukstugan under 14 dagar. De kommer främst att fungera som coacher för sjukstugans personal men också jobba med utbildning och utveckling av sjukstugans verksamhet. Och så kommer de förstås att hjälpa till med mottagningen i sjukstugan.
Tuki Nepal har som målsättning att skicka volontärer med sjukvårdsbakgrund till vår sjukstuga i Jyamrung 2 gånger per år. Främst söker vi nu till våren 2016 en barnläkare/allmänläkare och en sjuksköterska som kan fortsätta vårt arbete med att bygga upp en kontinuerlig hälsokontroll av barnen i byn.
Arbetet är helt på ideell grund och volontären står för alla sina kostnader själv (resa, boende, mat osv) men får i gengäld några veckor på en fantastisk plats med människor som tar emot dig med öppna armar och ger dig tillfälle att ta del av kultur och vardagsliv långt från turiststråken. Volontärarbetet kan med fördel kombineras med en vandring i Himalaya.

Tuki Nepal är noga med förberedelserna inför våra volontärers vistelse i Jyamrung. Därför vill vi träffa och gå igenom vår policy och arbetet på sjukstugan med våra volontärer och vi kräver att man skriver en grundlig rapport efter hemkomsten så att vi kan arbeta vidare med kontinuitet. Vi vill att man ska resa minst 2 svenskar tillsammans då det kan vara tufft att vistas som ensam utlänning i byn utan att kunna språk eller känna till kulturen. Tolk medföljer alltid våra volontärer och boendet är i s k Homestay i byn hos en familj med god kunskap om västerlänningars känsliga magar. Vi har i dagsläget ett antal volontärer som redan varit i Jyamrung och kan berätta om sin vistelse där.
På sikt söker vi också en ögonläkare och en kvinnlig gynekolog samt en barnmorska. Detta då vi tänkt göra någon typ av Healthcamp kring kvinnosjukdomar och ögonsjukdomar. Tid för detta är inte fastställt utan helt beroende av om vi får någon som vill ställa upp.
Är du intresserad? Eller känner du någon du kan motivera?
Hör av dig till Helen Holmberg: heltifas@gmail.com eller telefon 076 870 44 88