Res till Nepal – turismen behövs!

Turismen står för en 1/3 av Nepals inkomster och ungefär 1/5 av landets befolkning får på något sätt sin inkomst från turistnäringen.

Turismen står för en 1/3 av Nepals inkomster och ungefär 1/5 av landets befolkning får på något sätt sin inkomst från turistnäringen. Sedan den 25 april kommer det inga turister till Nepal! Många människor har förlorat sina jobb och därmed sin inkomst. Maj månad är inte högsäsong för turismen i Nepal och just nu har många nepaleser nog med att skaffa sig tak över huvudet och se till att matförsörjningen fungerar. Men efter monsunen – i september och framåt – det är då turisterna brukar komma till Nepal. Men hur blir det den här hösten, vintern och nästa vår? Kommer det några turister som kan ge folk arbete och försörjning?

Du som länge tänkt åka till Nepal eller nästan hade bestämt dig för att åka innan jordbävningen kom – det är nu Nepal verkligen behöver dig! Vill du uppleva ett fantastiskt land och underbara människor – om än i en svår situation – så är det nu du ska åka. Du bidrar på ett bra sätt till att människor får jobb, kan sälja sitt hantverk, laga mat till dig eller hyra ut sin bil. Du behövs i Nepal!

Kolla vår samarbetspartner i Sverige: http://www.pathfindertravels.se som arangerar resor till flera delar i Nepal och av olika svårighetsgrad.